Receptuj.cz

Výborný domácí chléb recept

Rozhodli jste se uvařit si recept Výborný domácí chléb , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 05.04.2017     Kategorie receptu: Pečivo
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, příloha, vegetariánský recept

Hodnocení receptu: 3/3 hvězdiček Špatné Dobré Výborné

Recept Výborný domácí chléb

Potřebné ingredience receptu Výborný domácí chléb

  • 5 hrnků hladká mouka
  • 2 hrnky voda - vlažná
  • 3 polévkové lžíce polotučné mléko - vlažné
  • 1 - 2 kávové lžičky kmínu
  • 1 droždí (balení)
  • hladká mouka na vysypání podle sebe
  • voda
  • ocet na potírání
  • cukr
  • 2 kávové lžičky sůl

Postup přípravy receptu Výborný domácí chléb

Kdo by občas neměl chuť upéci si svůj domácí chléb. Ta vůně, co se rozplyne po místnosti, když chléb vyndaváte z trouby.
Zkusme si to.
Nejdříve si vyndáme velkou mísu a suroviny, které potřebujeme.
Odměříme si mouku a vysypeme spolu s rozmělněným droždím do mísy. Přidáme cukr, sůl a kmín. Dolijeme vlažné mléko.
Všechny suroviny důkladně propracujeme a necháme kynout cca 1 hodinu.
Mezitím si vysypeme nádobu na pečení moukou.
Potom si dáme těsto na vál a snažíme se vytvarovat bochník. Ruce musí být vlhké. Těsto lepí.
Do připravené nádoby na pečení opatrně vložíme bochník. Nádobu s bochníkem necháme na stole ještě asi 20 minut kynout.
Mezi tím si musíme předehřát troubu.
Než bochník uložíme do trouby bude ho potřeba potřít směsí octa a vody.
S takto připraveným bochníkem šup do trouby na zhruba 5 - 10 minut zprudka. Potom pečeme polehoučku ještě dalších 45 minut.
Když je bochník v troubě, je ho potřeba několikrát potírat zase směsí octa a vody.
A potom už jen cítíme tu omamnou vůni čerstvě upečeného chleba.
S chutí do toho!

Podobné recepty jako je Výborný domácí chléb

Speciální selekce receptů od našich kuchařů, s našimi výběry uvaříte top recept dle vaší chuti.