Grilovaná žebra na medu recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Grilovaná žebra na medu , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 06.05.2022
Kategorie receptu: České, Chuťovky, Grilování, Hlavní jídlo, Vepřové maso
Podobné recepty jako tento v sekci: americká kuchyně, chuťovka, grilování, hlavní chod, Ostatní kuchyně, vepřová žebra, vepřové maso
Potřebné ingredience receptu Grilovaná žebra na medu
- 1 kg vepřových žebírek
- 4 lžíce lesního medu
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička mletého chilli
- 2 lžíce rajského protlaku
- sůl a čerstvě namletý pepř
Postup přípravy receptu Grilovaná žebra na medu
Grilovaná žebra přináleží k top receptům, které můžete na grilu vykouzlit. Jde o časově poměrně náročný recept, na němž je potřeba dát si záležet. První krok zasluhující vaši pozornost je nákup toho správného masa. Grilovaná žebra by totiž měla být ideálně ta, která se označují jako vysoká. Z nich se totiž neseřezává veškeré maso, nýbrž tam toho docela dost zůstává. Čerstvost vepřových žeber poznáte tak, že je maso růžové s jemným mramorováním a tučné části jsou bílé a pevné.
Druhým krokem docílíte křehkosti masa. Můžete namarinovaná žebírka rovnou šoupnout na gril, ale aby maso nepřipomínalo při skusu podešev, bude grilování trvat dost dlouho a s nejistým výsledkem. Proto si vepřová žebra „načněte“ předem. Buď předpečením v troubě, jako tomu je v tomto receptu na grilovaná žebra, nebo podušením. Žebra dejte do většího hrnce, osolte a zalijte vodou. Duste doměkka, cca 1,5 hodiny. Potom nechte chvíli v marinádě a šup s nimi na gril. Měkkost masa zaručena.
Tip číslo tři: zadní část žeber je obalena blankou, kterou je dobré několika šikovnými tahy malým nožíkem dostat pryč. Grilovaná žebra tak budou vychytaná a dokonalá.
--Nejprve si připravte marinádu. Smíchejte ve větší míse všechny ingredience.
--Nyní dopřejte žebrům alespoň 2hodinovou lázeň ve vaší skvělé marinádě.
--Potom je dejte do trouby a přikryté alobalem pečte cca 2 hodiny.
--Ve finále je dejte na gril a při občasném potírání marinádou je pečte, až se na nich vytvoří křupavá vrstvička.