Jednoduchá švestková omáčka recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Jednoduchá švestková omáčka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 22.08.2014
Kategorie receptu: České, Hlavní jídlo, Omáčky
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, omáčka, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Jednoduchá švestková omáčka
- 250 g švestková povidla
- 1 ks citron
- 2 lžíce hladká mouka
- 3 lžíce máslo
- dle chuti cukr krupice
Postup přípravy receptu Jednoduchá švestková omáčka
Omáčka, která výborně chutná k uzenému nebo ke grilovanému masu.
Citron důkladně vydrhneme kartáčkem pod horkou vodou a nastrouháme kůru. Poté vymačáme šťávu.
Rozpustíme máslo, zaprášíme moukou, podlijeme trochou vývaru a přidáme švestková povidla. Přidáme citronovou kůru i šťávu a cukr. Promícháme, provaříme a přecedíme přes hustý cedník.
Na závěr řidáme pár kapek rumu.