Kapustový mozeček recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Kapustový mozeček , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 03.03.2015
Kategorie receptu: České, Hlavní jídlo, Vegetariánské, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, předkrm, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Kapustový mozeček
- 800 g kapusta
- 8 ks vejce
- 1 ks cibule
- 3 lžíce máslo
- 3 lžíce olej
- podle chuti sůl
- mletý kmín
Postup přípravy receptu Kapustový mozeček
Omyjeme kapustu a rozkrojíme na čtvrtky. V hrnci dáme vařit vodu, osolíme a čtvrtky do ní vložíme a vaříme dokud nezměkne. Pak osušíme a nakrájíme na nudličky.
Oloupeme si cibuli a nadrobno nakrájíme. Do misky si vyklepneme vejce, rozšleháme s pepřem a solí.
Na pánev s rozpáleným olejem a máslem dáme smažit cibulku. Když je dozlatova osmažená, vkládáme nakrájenou kapustu a chvilku restujeme. Potom vlijeme rozšlehaná vejce. Přidáme kmín a osolíme, opepříme podle chuti.
Kapustový mozeček podáváme s vařeným bramborem nebo čerstvým pečivem.