Houbová bramboračka recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Houbová bramboračka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 14.11.2014
Kategorie receptu: Bramborová polévka, České, Chuťovky, Hlavní jídlo, Polévky, Předkrm, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, polévka, vegetariánský recept


Potřebné ingredience receptu Houbová bramboračka
- 1200 ml voda
- 150 g sušené houby
- 2 lžíce majoránka
- 1 kostka zeleninový vývar
- 70 g sádlo
- 1 ks velká mrkev
- 1 ks menší celer
- 1 ks cibule
- 1 lžíce drcený kmín
- 5 stroužků česnek
- 4 ks velké brambory
- na ozdobu 4 snítky kadeřavá petrželka
- 4 plátky anglická slanina
- podle chuti sůl
- těstíčko 2 lžíce hladká mouka
- 300 ml voda
Postup přípravy receptu Houbová bramboračka
Na sucho si orestujeme několik plátků slaniny(podle podávaných porcí), které si necháme stranou až bude polévka hotová. Výpek ze slaniny můžeme nalít do ní.
Připravíme si zeleninu a očistíme. Nadrobno si nakrájíme jak cibuli, tak česnek, celer a mrkev na menší kostičky a brambory na větší kousky.
V hrnci si rozpálíme sádlo, na něm si osmahneme celer s mrkví, na to přihodíme cibuli, kmín a znovu smažíme. Pak zalijeme vroucí vodou do které přihodíme kostku vývaru a necháme vařit. Asi tak po 15minutách přidáme houby s brambory a vaříme dokud nezměknou.
Ve trošce vody si rozmícháme mouku a takhle rozmíchané, za stálého míchání, pomalu vléváme do vařící se polévky.
Přidáme majoránku, česnek a osolíme. Takhle necháme ještě dalších 10minut povařit.
Hotovou bramboračku si ozdobíme připravenou slaninou, popřípadě ještě petrželkou.