Játrová omáčka na slanině recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Játrová omáčka na slanině , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 17.04.2015
Kategorie receptu: České, Omáčky
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, omáčka
Potřebné ingredience receptu Játrová omáčka na slanině
- 1 l hovězí vývar nebo vývar z bujonu
- 200 g anglická slanina vcelku
- 500 g vepřová játra
- 1 ks velká cibule
- podle chuti celý kmín
- pepř nebo pepřové koření
- sůl
- podle potřeby hladká mouka
Postup přípravy receptu Játrová omáčka na slanině
Nadrobno nakrájenou slaninu dáme rozpálit na pánvi. Přidáme nadrobno nasekanou cibulku, kmín a osmahneme. K tomu přidáme na kostičky nakrájená játra, které zlehka osmahneme, poté podlijeme částí vývaru a opepříme. Přikryté pak dusíme doměkka.
Když játra změkly, tak dolijeme zbytkem vývaru, pochvíli vaření, játra vyndáme. Polovinu rozmixujeme a přidáme do přecezené omáčky. Tady můžeme přidat buď Podravku nebo osolíme. Začneme vařit, přimícháme mouku s vodou na zahuštění. Mícháme na malém ohni asi tak 10minut.
Jako poslední vložíme zbytek jater a necháme v omáčce chvíli prohřát.
Játrovou omáčku podáváme s rýží.