Koprová omáčka recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Koprová omáčka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 25.02.2014
Kategorie receptu: Omáčky
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, omáčka, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Koprová omáčka
- 500 ml hovězí vývar
- 1 svazeček kopr
- 3 lžíce máslo
- 2 lžíce hladká mouka
- ovocný ocet
- 200 ml smetana ke šlehání
- 100 ml plnotučné mléko
- sůl
- cukr
Postup přípravy receptu Koprová omáčka
Koprová omáčka ze smetany a čerstvého kopru. Výbornou přílohou k této omáčce jsou brambory.
Kopr propereme, osušíme a nasekáme nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a restujeme dorůžova. Jíšku zalijeme vývarem nebo vodou a povaříme. Vaříme 15 - 20 minut, než se rozvaří případné hrudky. Dále přidáme kopr, trochu mléka a necháme přejít varem.
Hotovou omáčku ochutíme octem, cukrem, osolíme a nakonec vmícháme smetanu.
Koprovou omáčku podáváme s hovězím masem nebo vejcem a vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky nebo zmíněné brambory.