Losos s bylinkovou omáčkou recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Losos s bylinkovou omáčkou , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 03.03.2015
Kategorie receptu: Hlavní jídlo, Omáčky, Rybí maso, Vegetariánské
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, hlavní chod
Potřebné ingredience receptu Losos s bylinkovou omáčkou
- 1 lžička kmín
- 120 g máslo
- 1 losos
- 1 ks citron
- omáčka 250 ml smetana
- 3 - 4 snítek zelená petrželka
- 100 ml mléko
- 1 hrst lístky bazalky
- sůl
- 1 lžíce hladká mouka
- podle potřeby mletý černý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu Losos s bylinkovou omáčkou
Jako první si připravíme základ na bylinkovou omáčku. Najemno si nakrájíme bazalku a petrželku. V trošce mléka si rozmícháme lžíci mouky a promícháme se smetanou a zbylým mlékem. Necháváme zvlášť, stranou.
Lososí filety nebo podkovy, pokapeme citronovou šťávou, posypeme moukou, osolíme, opepříme, posypeme kmínem předtím, než je dáme smažit na pánev s rozehřátým máslem. Opékáme dozlatova z obou stran.
Potom co jsme z pánve vyjmuly lososa, nasypeme do ní nasekané bylinky. Po chvilce zalijeme smetanou, mlékem a dosolíme podle chuti.
Lososa polijeme bylinkovou omáčkou, ozdobíme citronem, jako přílohu podáváme brambory udělané podle vaší chuti.