Krémová rajská omáčka recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Krémová rajská omáčka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 18.03.2014
Kategorie receptu: Omáčky
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, hlavní chod
Potřebné ingredience receptu Krémová rajská omáčka
- 1 kg hovězí maso
- 4 plechovky rajský protlak (malý)
- 8 kuliček nové koření
- 1,5 lžíce tymián
- 2 ks bobkový list
- 8 kuliček celý černý pepř
- 1 - 2 ks cibule
- 40 g hladká mouka
- 5 lžic olej
- 1 kostka masox
- 1 lžička hořčičné semínko
- 40 g máslo
- sůl
- cukr
Postup přípravy receptu Krémová rajská omáčka
Rajská omáčka je u nás jedním z nejoblíbenějších jídel. Vyzkoušejte naši babiččinu.
Hovězí maso omyjeme, přidáme kostkou masoxu a dáme do tlakového hrnce. Vaříme cca 1hodinu do měkka.
Cibuli oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a na oleji osmahneme dozlatova. Pak přidáme protlaky s kořením a asi 5 minut za neustálého míchání restujeme. Poté zalijeme vývarem z uvařeného masa.
Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou vmícháme do omáčky. Necháme 15 minut povařit a přecedíme přes jemné síto .
Krémovou rajskou omáčku dochutíme a můžeme podávat. Výbornou přílohou je houskový knedlík.