Krevetový salát s pomelem recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Krevetový salát s pomelem , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 02.04.2015
Kategorie receptu: Chuťovky, Ovocné, Předkrm, Rybí maso, Salát, Vegetariánské
Podobné recepty jako tento v sekci: americká kuchyně, předkrm
Potřebné ingredience receptu Krevetový salát s pomelem
- 1 ks avokádo
- 1 ks pomelo
- 2 lžíce limetková šťáva
- 150 ml majonéza
- 250 g loupané krevety
- 150 ml bílý tučný jogurt
- podle chuti mletý černý pepř
- sůl
- podle potřeby ledový salát
Postup přípravy receptu Krevetový salát s pomelem
Krevetový salát podáváme jako předkrm nebo chuťovku k vínu.
Zralé avokádo rozřízneme v půli, zbavíme jej pecky a lžičkou vydlabeme.
Oloupané pomelo rozebereme na dílky, které zbavíme tuhých blan. Pak je nakrájíme na kousky.
Oboje pak míse promícháme, zakapeme limetkou, osolíme, opepříme. K tomu přidáme krevety s jogurtem a majonézou a opět promícháme až se nám vše pospojuje. Vložíme do lednic na půl hodiny odležet.
Krevetový salát s pomelem se podává na listech ledového salátu a s čerstvým nebo opečeným pečivem.