Čerstvé rohlíky recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Čerstvé rohlíky , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 17.11.2014
Kategorie receptu: České, Chuťovky, Pečivo, Pro děti
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, chuťovka, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Čerstvé rohlíky
- na potření 1 ks vejce
- podle chuti 2 lžíce kmín
- těsto 1/2 kostky droždí
- 250 ml mléko
- 500 g hladká mouka
- 100 g majonéza
- 1 lžička cukr moučka
- 1 lžička sůl
Postup přípravy receptu Čerstvé rohlíky
V míse si z trochy mouky, vody, cukru a droždí připravíme kvásek, necháme vzejít. Pak smícháme se zbytkem mouky, cukru, solí, majonézou a mlékem. Dáme někam stranou do tepla a pokud možno i vlhka asi tak na 30minut vykynout.
Z vykynutého těsta odebíráme kousky těsta, kterých bude asi 15. Z každého z nich vyválíme placku, vyřízneme si trojúhelník, který pak srolujeme do rohlíkového tvaru. Na plech si připravíme pečící papír a na ten pak rohlíky pokládáme. Necháme ještě chvíli vykynout, poté potřeme vodou či rozmíchaným vejcem. Posypeme hrubou solí, kmínem nebo mákem.
Vkládáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme po dobu přibližně 15minut.