Francouzská cibulačka recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Francouzská cibulačka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 11.11.2014
Kategorie receptu: Chuťovky, Francouzské, Hlavní jídlo, Polévky
Podobné recepty jako tento v sekci: francouzská kuchyně, polévka
Potřebné ingredience receptu Francouzská cibulačka
- 3 ks cibule
- hovězí vývar
- 1 sklenka bílého vína
- máslo
- strouhaný sýr
- chléb
- mletý černý pepř
- podle chuti sůl
- podle potřeby hladká mouka
Postup přípravy receptu Francouzská cibulačka
Polévka pro 2 osoby.
Na kostičky si nakrájíme chléb a na másle si jej na pánvi zlehka osmahneme. Necháme ležet stranou.
Očištěnou cibuli nakrájíme na tenké kolečka a vložíme do menšího hrnce, kde jsme mezitím rozpustili máslo a na kterém cibuli osmahneme. Přidáme připravený vývar, zalijeme vínem a opepříme. Takto chvíli povaříme. Poté zahustíme moukou podle potřeby a osolíme.
Polévku rozlijeme do talířů, přidáme osmahnuté krutony a posypeme nastrouhaným sýrem.