Zeleninové rizoto recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Zeleninové rizoto , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 04.01.2022
Kategorie receptu: České, Hlavní jídlo, Příloha, Pro děti, Rizoto, Vegetariánské, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: dětská jídla, hlavní chod, rizoto, vegetariánský recept, zeleninové jídlo
Potřebné ingredience receptu Zeleninové rizoto
- 250 g rýže
- 2 lžíce oleje
- 1 ks cibule
- 400 g mražené zeleniny s kukuřicí a hráškem
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1/2 lžičky sladké mleté papriky
- sůl, pepř podle chuti
- tvrdý sýr
- sterilovaná okurka
Postup přípravy receptu Zeleninové rizoto
Recept na zeleninové rizoto můžete pojmout dvěma způsoby. Za první jej udělat tak, jak se dělá v samotné kolébce tohoto jídla – v Itálii. Nebo se na toto na precizní přípravu náročné jídlo vykašlete a uvaříte jeho českou variantu. Takže recept na zeleninové rizoto nebude tak mazlavé jako jeho jihoevropský kolega, ale za to vás vaše děti pochválí. Protože recept na zeleninové rizoto v českém podání je sypčejší. Rozdíl je v tom, že se ingredience smíchají až nakonec vaření. Recept na zeleninové rizoto díky použité zelenině v sobě obsahuje spoustu vlákniny a vitaminů, takže ještě uděláte něco pro své zdraví. Zeleninové rizoto můžete použít jako hlavní chod i jako lahodnou přílohu. Navíc je tento recept jednoduchý na přípravu, takže zeleninové rizoto dobře poslouží i jako rychlá večeře.
--Mírně osolenou vodu přivedeme k varu a uvaříme v ní rýži podle návodu na obalu.
--Na rozpáleném oleji osmahneme drobně nasekanou cibuli. Potom přidáme mraženou zeleninu, krátce osmahneme a podlijeme trochou vody.
--Pod poklicí dusíme doměkka a podle potřeby průběžně podléváme a mícháme. Až zelenina změkne, vmícháme do ní sůl, pepř, papriku a sójovou omáčku. Všechno musí být podle vaší chuti. Nakonec vmícháme rýží a prohřejeme.
--Zeleninové rizoto podáváme se sterilovanou kyselou okurkou a posypané strouhaným sýrem.