Rychlý hovězí guláš recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Rychlý hovězí guláš , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 20.11.2014
Kategorie receptu: České, Chuťovky, Guláš, Guláše, Hlavní jídlo, Hovězí maso, Omáčky, Rychlá večeře
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, hlavní chod
Potřebné ingredience receptu Rychlý hovězí guláš
- 1 lžička majoránka
- 1/2 lžičky drcený kmín
- 4 lžíce sádlo
- 4 lžičky mletá sladká paprika
- 1 kostka masox
- 3 ks cibule
- 1/2 lžičky mletá pálivá paprika
- 4 - 5 stroužků česnek
- 750 g hovězí přední
- podle chuti mletý černý pepř
- sůl
- podle potřeby voda
- tmavá hotová jíška
Postup přípravy receptu Rychlý hovězí guláš
Přední hovězí si nakrájíme na kostky. V papiňáku (když se nebude dělat v papiňáku, tak počítejte s delším časem změknutí masa) si rozpustíme sádlo a na něm osmažíme najemno nakrájenou cibulku zasypeme červenou paprikou a minutku takhle smažíme.
Přihodíme maso a opékáme dokud není všude zatáhnuté. Jen co začne pouštět šťávu, tak osolíme, opepříme, posypeme kmínem.
Po chvíli zalijeme vodou a promícháme. Poté necháme dusit.
Vedle si necháme rozpustit masox ve vroucí vodě. Tu půl hodině vaření ke guláši přiléváme. Dále již vaříme odkryté. Postupně podle potřeby přisypáváme jíšku. Tak 30minut před koncem přidáme majoránku a prolisovaný česnek. Kdyby se přidal dříve, ztratil by částečně svoji chuť a vůni.
Guláš podáváme s houskovým knedlíkem či vařeným bramborem. Zdobíme cibulkou nakrájenou na kolečka.