Ovesné sušenky s jablkem recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Ovesné sušenky s jablkem , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 04.03.2019
Kategorie receptu: Chuťovky, Dobroty, Moučník, Pečivo, Pro děti
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, cukroví, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Ovesné sušenky s jablkem
- 1 ks vajíčko
- sůl
- 1/2 kávové lžičky kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks lusk vanilkový
- 1 a 1/2 hrnku ovesných vloček
- voda
- 1 hrnek mouka - např. celozrnná
- oblíbené oříšky
- 1/2 kávové lžičky jedlá soda
- kvalitní čokoláda - bílá nebo mléčná
- skořice - mletá
- 1 ks jablíčko
- sušené ovoce - např. meruňky, rozinky apod.
- 1/2 hrnku med - např. lesní
Postup přípravy receptu Ovesné sušenky s jablkem
Máte rádi ovesné vločky? Pojďme si z nich upéct sušenky. Chutné a vláčné, vhodné k posezení s rodinou.
Připravíme si všechny suroviny a na plech si rozprostřeme pečící papír.
Do velké mísy nasypeme obyčejné ovesné vločky a kypřicí prášek. Ovoníme skořicí. Přisypeme mouku a lehce osolíme.
Nalámeme si maličko kvalitní čokolády. Vložíme obsah rozříznutého vanilkového lusku.
Do mixéru si nasypeme oblíbené oříšky, trochu rozmixujeme a dáme do mísy. To samé můžeme udělat se sušeným ovocem (meruňky, rozinky apod.)
Přidáme maličko jedlé sody. V hrníčku si naředíme trochou vody jedno vajíčko a přilijeme do hmoty.
A nakonec zvlhčující, rozstrouhané jedno jablíčko.
Nyní měchačkou suroviny zamícháme. Těsto musí být akorát. Naředit můžeme vodou, zahustit vločkami.
Těsto překryjeme a dáme na necelých půl hodiny do chladničky.
Rukama formujeme sušenky a pečeme na málo, v předehřáté troubě.
Doba pečení je kolem deseti minut až čtvrt hodiny.
Po vychladnutí vychutnáváme vláčné sušenky s oblíbeným nápojem a pěknou knížkou.