Receptuj.cz

Paštika z drůbežích jater recept

Rozhodli jste se uvařit si recept Paštika z drůbežích jater , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 09.03.2015     Kategorie receptu: Chuťovky, Drůbeží maso, Pomazánka
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně

Hodnocení receptu: 3/3 hvězdiček Špatné Dobré Výborné

Recept Paštika z drůbežích jater

Potřebné ingredience receptu Paštika z drůbežích jater

  • 200 g máslo
  • 3 lžíce suché cherry
  • 1 lžíce olej
  • 250 g drůbeží játra
  • 4 ks šalotka
  • 2 stroužky česnek
  • podle chuti sůl
  • mletý černý pepř

Postup přípravy receptu Paštika z drůbežích jater

Na pánvi si rozpustíme polovinu másla a olej, na kterou si dáme orestovat nadrobno nakrájenou šalotku nebo cibuli.

K tomu pak přidáme najemno nakrájený česnek a očištěná játra. Takto asi 8minut restujeme, tak aby byla uvnitř růžová. Pak zalijeme cherry, zamícháme a sundáme z plotny.

Poté co nám obsah pánve vychladne, dáme vše do mixéru, osolíme, opepříme a rozmixujeme. Tuto směs pak rozdělíme do mističek, vrch pak zalijeme tenkou vrstvou rozpuštěného másla. Takto vkládáme do lednice, vychladnout.

Drůbeží paštiku mažeme na čerstvé pečivo a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Podobné recepty jako je Paštika z drůbežích jater

Speciální selekce receptů od našich kuchařů, s našimi výběry uvaříte top recept dle vaší chuti.