Paštika z drůbežích jater recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Paštika z drůbežích jater , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 09.03.2015
Kategorie receptu: Chuťovky, Drůbeží maso, Pomazánka
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně


Potřebné ingredience receptu Paštika z drůbežích jater
- 200 g máslo
- 3 lžíce suché cherry
- 1 lžíce olej
- 250 g drůbeží játra
- 4 ks šalotka
- 2 stroužky česnek
- podle chuti sůl
- mletý černý pepř
Postup přípravy receptu Paštika z drůbežích jater
Na pánvi si rozpustíme polovinu másla a olej, na kterou si dáme orestovat nadrobno nakrájenou šalotku nebo cibuli.
K tomu pak přidáme najemno nakrájený česnek a očištěná játra. Takto asi 8minut restujeme, tak aby byla uvnitř růžová. Pak zalijeme cherry, zamícháme a sundáme z plotny.
Poté co nám obsah pánve vychladne, dáme vše do mixéru, osolíme, opepříme a rozmixujeme. Tuto směs pak rozdělíme do mističek, vrch pak zalijeme tenkou vrstvou rozpuštěného másla. Takto vkládáme do lednice, vychladnout.
Drůbeží paštiku mažeme na čerstvé pečivo a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.