Pravá boloňská omáčka recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Pravá boloňská omáčka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 08.06.2015
Kategorie receptu: Hlavní jídlo, Hovězí maso, Italské, Omáčky, Špagety
Podobné recepty jako tento v sekci: italská kuchyně, omáčka


Potřebné ingredience receptu Pravá boloňská omáčka
- 500 g mleté maso
- 1/4 ks celer
- 1 ks velká cibule
- 4 stroužky česnek
- mletý pepř
- 0,2 l mléko
- 4 lžíce olivový olej
- 2 lžičky bazalka
- 1 lžička tymián
- 0,5 l červené víno
- sůl
- 2 lžičky oregano
- 1 ks mrkev
- 1 špetka muškátový oříšek
- 1 lžička šalvěj
- 1 konzerva rajčata (pasírovaná nebo krájená loupaná)
- podle potřeby voda
Postup přípravy receptu Pravá boloňská omáčka
Na olivovém oleji si osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, dohromady s oloupanými a nadrobno nakrájenými mrkví a celerem. K tomu ještě přidáme na plátky nakrájený česnek.
Potom co nám cibule zesklovatí, tak přidáme mleté maso, které restujeme do zhnědnutí. Poté zaléváme mlékem a vaříme na velmi mírném ohni po dobu 2-3hodin.
Když nám začne ubývat mléko, tak doléváme červeným vínem a dále zvolna vaříme. Poté, co se nám vyvaří i červené víno, přidáváme rajčata, ve formě, kterou jsme si zvolili.
Omáčku okořeníme všemi připravenými bylinkami, osolíme a pořádně promícháme. Vaříme ještě asi půl hodiny, podle potřeby můžeme dolít vodou. Předtím než sundáme omáčku z plotny, tak ještě dochutíme.
Boloňskou omáčku podáváme nejlépe s těstovinami, jakýmkoli, zdobené nastrouhaným parmazánem.