Rajčatová omáčka s bylinkami a tuňákem recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Rajčatová omáčka s bylinkami a tuňákem , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 23.10.2020
Kategorie receptu: Omáčky, Příloha, Pro děti, Španělské
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, omáčka
Potřebné ingredience receptu Rajčatová omáčka s bylinkami a tuňákem
- voňavé bylinky (např. bazalka, petrželka, oregano, pažitka)
- černý pepř - mletý
- 10 dkg olivy - černé (bez peciček)
- sójová omáčka - sladká
- 1 ks kuchyňská cibule
- 1 konzerva rajčátka - nakrájená
- sůl
- řepkový olej
- 1 - 2 kávové lžičky solamyl (bramborový škrob)
- 1 konzerva tuňák
- 4 stroužky český česnek
- 1 ks rajčatový protlak
Postup přípravy receptu Rajčatová omáčka s bylinkami a tuňákem
Oblíbené těstoviny s rajčatovou omáčkou, bylinkami a tuňákem. Kdo by odolal?
Na prkénku si pokrájíme olivy a rajčátka.
Česnek a cibuli zbavíme slupky. Stroužky česneku rozmělníme.
Cibuli pomocí robota rozmixujeme a vložíme do zahřátého oleje v hrnci. Osmahneme ji s česnekem.
Nasypeme olivy a vyklopíme konzervu tuňáka.
Nalijeme rajčatový protlak a zamícháme. Zlehka provaříme.
Zakápneme sójovou omáčkou. Okořeníme.
V misce si vyšleháme vodu se solamylem a vmícháme do omáčky.
Přisypeme voňavé bylinky a hotovou omáčku můžeme servírovat s těstovinami.