Rigatoni s tuňákem, cuketou a bazalkou recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Rigatoni s tuňákem, cuketou a bazalkou , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 09.02.2022
Kategorie receptu: Hlavní jídlo, Italské, Pro děti, Rybí maso, Rychlá večeře
Podobné recepty jako tento v sekci: dětská jídla, hlavní chod, italská kuchyně, ryby, těstoviny
Potřebné ingredience receptu Rigatoni s tuňákem, cuketou a bazalkou
- 350 g rigatoni nebo jiných krátkých těstovin
- 3 ks (po 80 g) tuňáka v konzervě (ideálně Rio Mare s citronem a černým pepřem)
- 700 g cukety
- 1 stroužek česneku
- 80 ml extra panenského olivového oleje
- sůl
- 1 hrst čerstvé bazalky
Postup přípravy receptu Rigatoni s tuňákem, cuketou a bazalkou
Recept na rychlou večeři člověk aby pohledal. Vyskytnou se totiž dny, kdy prostě za plotnou trávit čas nechcete, protože byste byli raději s rodinou nebo přáteli. Právě z toho důvodu jsme pro vás vybrali recept na těstoviny s tuňákem, který představuje trochu jinou vývojovou linii této kombinace. Plechovku s tuňákem a balíček těstovin má doma každý, a tak je rychlá večeře na světě za pár minut, přičemž kratší doba přípravy neubírá nic na chuti a vydatnosti. Recept na těstoviny s tuňákem, cuketou a bazalkou najdete právě zde.
(Jestliže neseženete tuňáka s citronem a černým pepřem, stačí koupit toho v oleji a citronovou šťávu a černý pepř k němu přidat.)
--Nechte vařit vodu v hrnci. Jakmile vře, přidejte sůl.
--Umyté cukety nakrájejte podélně na polovic a potom na tenké plátky. Dejte je na pánev s olivovým olejem a plátky česneku. Trochu osolte a za častého míchání smažte, až budou cukety zlatavé barvy.
--Těstoviny dejte do vroucí vody a vařte je al dente.
--Tuňáka smíchejte na pánvi s restovanou cuketou. Přidejte těstoviny a pořádně promíchejte. Ozdobte bazalkou a podávejte.