Křehké vánoční cukroví recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Křehké vánoční cukroví , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 26.11.2014
Kategorie receptu: České, Cukroví, Pro děti, Vánoční pokrm
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, cukroví, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Křehké vánoční cukroví
- na obalení cukr moučka
- náplň marmeláda
- povidla
- těsto 2 lžičky ocet
- 280 g hladká mouka
- 2 ks žloutek
- 280 g máslo
- 1 lžíce vlažná voda
Postup přípravy receptu Křehké vánoční cukroví
V míse si uhněteme těsto z nastrouhaného másla, mouky, žloutku, octa a vlažné vody, je-li potřeba. Přes noc ukládáme do lednice.
Na pomoučeném vále si vyválíme 3mm silný plát. Tvořítkem vykrájíme z těsta kolečka, které vkládáme do škeblové formičky a plníme marmeládou.
Pokládáme na plech a pečeme asi při 200°C dozlatova.
Škebličky pak obalujeme v moučkovém cukru.