Segedínský guláš recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Segedínský guláš , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 16.11.2014
Kategorie receptu: České, Guláš, Guláše, Hlavní jídlo, Omáčky, Vepřové maso
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, hlavní chod
Potřebné ingredience receptu Segedínský guláš
- 1 lžíce hladká mouka
- 0.5 lžičky kmín
- 1 lžíce mletá sladká paprika
- 1 kelímek kysaná smetana
- 2 ks cibule
- 500 g vepřová kýta
- 3 lžíce sádlo
- 500 g kysané zelí
- podle chuti sklenic sůl
Postup přípravy receptu Segedínský guláš
Oloupeme a najemno nakrájíme cibuli. Vezmeme vepřovou kýtu, omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.
Na pánvi si rozpálíme sádlo, na něm osmažíme cibulku, pak přidáme maso, posypeme kořením a ze všech stran opečeme. Posypeme kmínem a podlijeme vodou. Takto 30minut podusíme. Během dušení jsme přišli o trochu vody, takže znovu přilijme, přidáme zcezené kysané zelí a gulášek dále dusíme, dokud maso a zelí nezměkne. Z hladké mouky a roztaveného másla si připravíme jíšku, kterou segedínek zahustíme.
Jako poslední nalejeme do guláše smetanu. Ještě chvíli povaříme a máme hotovo.
Podáváme klasicky s houskovým knedlíkem či těstovinami.