Stánkové langoše recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Stánkové langoše , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 17.03.2014
Kategorie receptu: Vegetariánské
Podobné recepty jako tento v sekci: hlavní chod, maďarská kuchyně, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Stánkové langoše
- 500 g hladká mouka
- 4 dl mléko
- 1/2 lžičky cukr
- 1 balíček droždí (42g)
- 1/2 lžičky sůl
Postup přípravy receptu Stánkové langoše
Jednoduché a levné langoše, tak jak je všichni známe ze stánků.
Vlažné mléko smícháme s cukrem, rozdrobíme do něj droždí a necháme udělat kvásek. Mouku osolíme , přidáme kvásek a vypracujeme těsto.
Hotové těsto necháme 30 minut kynout v teple. Potom těsto vyválíme na 2 cm vysoký plát a větší sklenicí z něj vykrojíme kolečka. Ty necháme ještě 10 minut vykynout.
V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje. Nakynutá kolečka vytáhneme do stran a smažíme v oleji dozlatova.
Hotové langoše odkládáme na savý papír a doplňujeme surovinami dle chuti - sýr, šunka, česnek, kečup, tatarka či marmeláda.