Šunkofleky recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Šunkofleky , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 27.03.2014
Kategorie receptu: České, Zapečené brambory a těstoviny
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, hlavní chod
Potřebné ingredience receptu Šunkofleky
- 300 g uzené maso
- 400 g těstoviny fleky
- 5 ks vejce
- 4 kapky olej
- 100 ml mléko
- podle chuti mletý černý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu Šunkofleky
Recept na oblíbené české jídlo.
Uvaříme těstoviny v osolené vodě s několika kapkami oleje. Poté slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Uvařené uzené maso nebo šunku nakrájíme na centimetrové kostičky.
Do zapékací misky dáme těstoviny, které promícháme s masem a dáme na 15 minut do předehřáté trouby. Pečeme na 220 °C.
Mezitím rozšleháme vejce s mlékem a přidáme sůl a pepř. Touto směsí zalijeme částečně zapečené šunkofleky. Teplotu snížíme na 180 °C a dopečeme.
Šunkofleky podáváme s kyselými okurkami, nebo okurkovým salátem.