Domácí chléb pečený v troubě recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Domácí chléb pečený v troubě , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 02.04.2015
Kategorie receptu: Pečivo
Podobné recepty jako tento v sekci: příloha, slovenská kuchyně, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Domácí chléb pečený v troubě
- 1 kg hladká mouka
- 1 lžíce sůl s kmínem
- 500 ml vlažná voda
- 5 dkg čerstvé kvasnice
- 1 lžička cukr krystal
- podle potřeby rozpuštěné máslo
- slaná voda
Postup přípravy receptu Domácí chléb pečený v troubě
Začneme tím, že si vytvoříme kvásek z trošky mouky, vlažné vody, kvasnic a lžičky cukru. Dobře promícháme a dáváme někam do tepla vykynout.
Ve větší míse si vypracujeme těsto z kila mouky, lžíce soli s kmínem, půllitru vlažné vody a vykynutého kvásku.
Těsto necháme řádně vykynout a to asi hodinu, hodinu a půl..
Z něj pak vytvoříme 2 bochánky, které pokládáme na vymazaný plech. Na něm je necháme ještě chvíli dokynout. Pak je vkládáme do předehřáté trouby přibližně na 200°C na 10minut zapéct. Po 10minutách vyndáme, potřeme rozpuštěným máslem a slanou vodou. Pak pečeme dál, asi tak půl hodiny. Nezapomínejte chleba hlídat.