Třený velikonoční beránek recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Třený velikonoční beránek , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 03.11.2014
Kategorie receptu: České, Cukroví, Dezerty, Moučník, Pro děti, Velikonoce
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, moučník, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Třený velikonoční beránek
- 1 sklenka mléko
- 1 ks kypřící prášek do pečiva
- 35 dkg polohrubá mouka
- 14 dkg máslo
- 20 dkg cukru krupice
- 1 lžička citronová kůra
- 4 ks vejce
- podle potřeby tuk na vymazání
- strouhanka na vysypání
Postup přípravy receptu Třený velikonoční beránek
Předehřejeme si troubu na 180°C. Vezmeme beránkovou formu, kterou vymažeme a vysypeme.
Z vajec oddělíme žloutky od bílků. Potom utřeme cukr s máslem a žloutky. K tomu přidáme mléko, tuhý sníh z bílků, citronovou kůru a mouku s kypřícím prášek do pečiva. Takto lehce promícháme.
Do připravené formy rozetřeme tohle třené těsto. Beránka vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 45minut. Až dopečeme, tak beránka vyklopíme z formy a necháme vychladnout.
Velikonočního beránka je ještě možno zalít rozehřátou čokoládou...