Vánoční ježci recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Vánoční ježci , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 18.03.2014
Kategorie receptu: Cukroví, Vánoční pokrm
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, vegetariánský recept


Potřebné ingredience receptu Vánoční ježci
- 350 g hladká mouka
- 1 ks vejce
- 300 g máslo
- 50 g cukr krupice
- na potření 50 g čokoláda na vaření
- podle potřeby ořechy
- kokos
Postup přípravy receptu Vánoční ježci
Tento recept je pracnější, ale stojí za to ho zkusit.
Z mouky, cukru, tuku a vejce vypracujeme těsto, které rozdělíme na menší kousky. Do každého dílku zabalíme kousek ořechu a tvarujeme ježky. Doporučujeme dělat menší a kulaté ježky, protože těsto se při pečení trochu rozlije.
Ježky pečeme na 160°C dokud nezrůžoví, cca 15 minut. Po upečení necháme ježky vychladnout.
Rozpustíme si čokoládu. Ježky potřeme čokoládou a posypeme kokosem. Zbytkem čokolády namalujeme ježkům očička a čumáčky.
Vánoční ježky necháme v chladu odležet.