Voňavé housky a rohlíky recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Voňavé housky a rohlíky , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 16.04.2017
Kategorie receptu: Pečivo
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, příloha, vegetariánský recept


Potřebné ingredience receptu Voňavé housky a rohlíky
- 25 g máslo
- 1 polévková lžíce mléko
- 1/2 kg mouka - hladká
- 300 ml mléko - polotučné
- 1 kávová lžička cukr krupice
- 14 g droždí
- 1 kávová lžička sůl
- 1 ks žloutek
- sezamové semínko
- mák
Postup přípravy receptu Voňavé housky a rohlíky
Čerstvé domácí pečivo, které provoní celý byt. Pohádka. Zkuste to, a uvidíte, že je to jednoduché.
Připravíme si misku a uděláme si kvásek. Do misky dáme droždí, cukr a vlažné mléko. Necháme vykynout.
Potom si připravíme velkou mísu a do ní prosejeme mouku a sůl. Přidáme změklé máslo a kvásek. Pořádně promícháme.
Silikonový vál na pečení si pomoučíme a pomocí válečku těsto rozválíme. Nakrájíme na trojúhelníčky. Ty potom stočíme. Roh musí být navrchu.
Nyní si upleteme housky. Stačí splést tři válečky (tlusté nudle) a je hotovo. Rohlíky a housky dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme je 30 - 40 minut odpočívat a kynout.
Předehřejeme si troubu. Lžíci mléka smícháme se žloutkem a potřeme pečivo. Ozdobíme sezamovým semínkem, mákem. Pečeme 20 minut při 220 °C.
Cítíte tu vůni? Dobrou chuť.