Bagety nebo bulky recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Bagety nebo bulky , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 27.03.2014
Kategorie receptu: Příloha
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, chuťovka, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Bagety nebo bulky
- 1 ks vejce
- 0,25 dl vlažné mléko
- 600 g hladká mouka
- 1 balíček droždí
- 1 lžička cukr
- 2 špetky sůl
- 1 dl olej
- na ozdobu
- mák
- kmín
- sýr
- hrubá sůl
- sezamové semínko
- na potření
- 1 ks vejce
Postup přípravy receptu Bagety nebo bulky
Tento recept je velmi jednoduchý a zvládne ho každý.
Všechny ingredience promícháme a vytvoříme vláčné těsto, které necháme 1/2 hodiny kynout.
Z těsta vytváříme bochánky, ze kterých vytvoříme, buď bulky nebo bagety. Sypeme solí, kmínem, mákem nebo sezamem dle chuti a necháme chvilku vykynout. Poté bagety nařízneme ostrým nožem a dáme na plech. Potřeme vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15minut.
Čerstvé bagety nebo bulky můžeme podávat jako přílohu k jídlu nebo samotné s různou oblohou.