Dušená kapusta na slanině recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Dušená kapusta na slanině , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 14.07.2014
Kategorie receptu: České, Hlavní jídlo, Příloha, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, příloha
Potřebné ingredience receptu Dušená kapusta na slanině
- 600 g kapusta
- sůl
- 1 špetka mletý černý pepř
- 30 g sádlo
- 2 stroužky česnek
- 30 g hladká mouka
- 50 g cibule
- 50 g slanina
Postup přípravy receptu Dušená kapusta na slanině
Skvělá zeleninová příloha, ale i hlavní chod.
Kapustu nakrájenou na nudličky podlijeme vodou, osolíme a krátce podusíme. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky.
Scedíme kapustu a vývar si schováme stranou. Na pánvi na trošce sádla opečeme slaninu a přidáme cibulku.
Když je cibulka do sklovata, přidáme scezenou kapustu a přidáme sůl, pepř, prolisovaný česnek, podlijeme vývarem z kapusty a směs podusíme.
Když kapusta změkne, tak ji zaprášíme moukou, znovu lehce podlijeme a ještě chvíli podusíme.
Podáváme jako přílohu k masu nebo s vařeným bramborem jako hlavní chod.