Boloňská omáčka recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Boloňská omáčka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 19.05.2017
Kategorie receptu: Omáčky
Podobné recepty jako tento v sekci: italská kuchyně, omáčka
Potřebné ingredience receptu Boloňská omáčka
- 3 polévková lžíce olej - olivový
- 3 sklenice rajčatový protlak (boloňská omáčka)
- 1 polévková lžíce sójová omáčka
- 5 stroužků kvalitní česnek
- 2 lžíce pepř - drcený
- 4 kávové lžičky vegeta
- 1/2 kg hovězí maso - mleté
- sůl
- 2 ks cibule
- 5 - 8 lístků bazalka
- 1/2 hrstě sušená bazalka
- 1/2 hrstě sušené oregano
Postup přípravy receptu Boloňská omáčka
Milovníci těstovin určitě ocení boloňskou omáčku.
Natrháme si bazalku, omyjeme ji a na prkénku ji rozkrájíme. Oloupeme česnek a cibuli. Vezmeme si mixér a cibuli rozmixujeme na malé kousky. To samé s česnekem.
Do hrnce si nalijeme olej. Přisypeme cibuli. Po chvilce vložíme mleté hovězí. Opepříme. Povaříme a pokapeme sójovou omáčkou.
Nandáme vegetu. Vysypeme pokrájený česnek a vlijeme rajčatovou omáčku (možno i boloňskou)
Ochutnáme a popř. osolíme. Vaříme.
Nakonec vmícháme umyté oregano a bazalku.
Servírujeme na těstoviny. Můžeme zasypat sýrem a ozdobit listy bazalky.