Jednoduchá znojemská omáčka recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Jednoduchá znojemská omáčka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 08.04.2014
Kategorie receptu: Omáčky
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, omáčka, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Jednoduchá znojemská omáčka
- 2 ks cibule
- 1 sklenice sterilované okurky
- 150 ml kysaná smetana
- 2 lžíce máslo
- 2 - 3 lžiček cukr
- 500 ml voda
- 6 lžic hladká mouka
- podle chuti sůl
- mletý černý pepř
- 2 lžíce olej
Postup přípravy receptu Jednoduchá znojemská omáčka
Recept na oblíbenou a známou omáčku.
Cibuli oloupeme, očistíme a nakrájíme. Okurky nakrájíme na kostičky.
Do hrnce dáme máslo s olejem a zpěníme připravenou cibuli. Přidáme 4 lžíce mouky a uděláme světlou jíšku. Základ omáčky zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme okurky a podle chuti cukr a sůl. Povaříme.
Ve smetaně rozmícháme 2 lžíce mouky. Omáčku smetanou zahustíme, případně dochutíme a necháme projít varem.
Jednoduchou znojemskou omáčku podáváme s dušeným hovězím masem a rýží.