Chlupaté knedlíky na rychlo recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Chlupaté knedlíky na rychlo , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 28.09.2014
Kategorie receptu: České, Hlavní jídlo, Vegetariánské
Podobné recepty jako tento v sekci:
Potřebné ingredience receptu Chlupaté knedlíky na rychlo
- sůl
- 750 g bramborové
- 1 ks vejce
- 300 g hrubá mouka
Postup přípravy receptu Chlupaté knedlíky na rychlo
Někdy o nich můžeme slyšet také jako o klouzácích či modrácích.
Čerstvé brambory oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme do mísy. Potom co jsme je nechali odstát, slijeme přebytečnou vodu.
Potom co jsme osolily brambory, tak k nim přidáme vejce, s prosátou hrubou moukou a z toho všeho vypracujeme těsto. Ve vodě pak pomocí velké lžíce tvoříme z tohoto těsta menší podlouhlé knedlíky, které pak naložíme do většího množství osolené vroucí vody.
Opatrně je od sebe vařečkou oddělíme a asi 8 - 10 minut vaříme, podle velikosti.
Tyto uvařené krasavce pak vyjmeme z vody, nejlépe děrovanou naběračkou a necháme je chvilku odkapat.
Knedlíky pak podáváme už rozdělené, na talíře. Nejlepší chuti dosáhneme, když je poté pokryjeme osmaženou cibulkou, nejlépe na sádle a podáváme s uzeným masem a dušeným zelím. Můžou se také podávat s gulášem.