Vymazlený hamburger recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Vymazlený hamburger , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 26.01.2022
Kategorie receptu: Grilování, Hlavní jídlo, Hovězí maso, Mleté maso
Podobné recepty jako tento v sekci: americká kuchyně, burger, hamburger, hlavní chod, hovězí maso, mleté maso, Ostatní kuchyně
Potřebné ingredience receptu Vymazlený hamburger
- NA HAMBURGER
- 800 g hovězí maso mleté nahrubo, vychlazené
- 1/2 cibule nadrobno nakrájené
- 1/2 stroužku česneku, rozdrceného
- 1 lžíce petrželky hladkolisté, nasekané
- 1/2 lžičky dijonské hořčice
- 2 lžičky worcesterské omáčky
- 1 žloutek
- sůl mořská
- pepř
- čerstvě mletý
- 1 lžíce olivového oleje na potření
- NA DOKONČENÍ
- 4 ks hamburgerové bulky podélně přepůlené
- 4 plátky čedaru
- 4 ks nakládané okurky nakrájené na plátky
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 1 cibule malá nakrájená na plátky
- hlávkový salát, listy, lze nahradit římským salátem
- bbq omáčka
Postup přípravy receptu Vymazlený hamburger
Recept na hamburger patří k těm druhům receptů, které existují v nekonečně mnoho variantách. Recept na hamburger je totiž jedno z jídel, která si vysloužila místo na výsluní, a to bez nadsázky po celém světě.
Maso do burgeru můžete použít prakticky kterékoliv, ale výborné je například zadní hovězí, které musíte pomlít nahrubo, aby se vám hamburger nerozpadl. A když ještě bude mít na sobě trochu tuku, je to jenom dobře. Hamburger tak bude o dost šťavnatější. Recept na hamburger by se také měl dělat pečlivě. To znamená, že maso na pánvi netrapte příliš dlouho, abyste ho nepřepekli. Uvnitř by měl být trochu růžový a tím pádem vláčný. Do burgeru se také výborně hodí cibulové kroužky, které tam můžete dát namísto červené cibule.
Recept na hamburger má rád jenom čerstvé suroviny, a tak i když se dá barbecue omáčka normálně koupit, domácí je přece jenom lepší. Jestliže se pro ni rozhodnete, tak tady je krátký návod na přípravu bbq omáčky:
V menším kastrolu na olivovém oleji orestujte 1 cibuli a 2 stroužky česneku, obé nakrájené najemno, spolu se špetkou drcené chilli papričky. Opékejte asi 3 minuty. Potom do kastrolku přilijte 400 g drcených rajčat v konzervě, přidejte 80 g hnědého třtinového cukru, 2 lžíce jablečného octa, 2 lžíce worcesterské omáčky a nakonec 1 lžíci rajského protlaku. Na mírném plameni nechte probublávat cca 30 minut, než barbecue omáčka zhoustne na potřebnou konzistenci. Úplně nakonec rozmixujte. Dobrou chuť.
--Všechny ingredience na hamburger dejte do mísy, osolte, opepřete a pořádně promíchejte. Ze směsi vytvořte 4 hamburgery. Tip: do každé placky udělejte veprostřed důlek, aby se vám hamburger při pečení nenafoukl. Nechte odpočívat v lednici, jestliže jste se rozhodli uvařit si domácí barbecue omáčku.
--Pořádně rozehřejte gril nebo pánev. Hamburgery zlehka potřete olejem a dejte jim tak 4 minuty z každé strany, aby maso zůstalo uvnitř pěkně vláčné a růžové. Chcete-li cheesburger, na poslední minutu dejte na maso plátek sýra.
--Na druhé pánvi nasucho opečte vnitřní stranu housek. Majonézu a hořčici natřete na opečenou stranu housky, pak klaďte listy salátu, cibuli, okurky a vlastně cokoliv, co máte rádi. Nakonec pokapejte bbq omáčkou a dejte se do toho.