Hrachová kaše recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Hrachová kaše , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 15.05.2015
Kategorie receptu: Hlavní jídlo, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, hlavní chod, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Hrachová kaše
- 2 l voda
- omáčka 500 g půlený žlutý hrách
- 1 lžička sůl
- podle chuti 1 ks cibule
- sůl
- 100 ml sladká smetana
- mletý černý pepř
- příloha klobása nebo párky
- sterilované okurky
- chléb
Postup přípravy receptu Hrachová kaše
Ve vodě propláchneme půlený žlutý hrách, ten se nemusí předem namáčet. Propláchnutý hrách dáváme do 2litrů vody tak, aby byl ponořený a asi hodinu jej vaříme. Čtvrt hodiny před koncem vaření pak hrách osolíme.
Oloupanou cibulku osmahneme na oleji. Slitý hrách rozmixujeme a vodu z něj si necháváme stranou. Z rozmixovaného hrachu nám vznikne hustá kaše, na kterou použijeme slitou vodu na rozředění dle potřeby.
Jako poslední přidáme do kaše osmahnutou cibulku, smetanu, sůl a pepř.
Hrachovou kaši podáváme s pečivem a okurkou. Můžeme přidat i opečenou klobásu či vařený párek.