Hustá bramborová polévka s vejci recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Hustá bramborová polévka s vejci , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 03.04.2015
Kategorie receptu: Bramborová polévka, České, Polévky, Vegetariánské, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, polévka, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Hustá bramborová polévka s vejci
- 1 ks menší celer
- 2 ks vejce
- 4 - 5 ks brambory
- 2 ks petržel
- 1 - 2 ks cibule
- 1 kostka zeleninový bujón
- 3 ks mrkev
- na ozdobu petrželová nať
- podle chuti majoránka
- pepř
- kmín
- sůl
- česnek
- podle potřeby máslo
- hladká mouka
Postup přípravy receptu Hustá bramborová polévka s vejci
Oloupeme si a na nadrobno nakrájíme cibuli a česnek. Oloupané, omyté brambory a očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky.
Na pánvi si rozehřejeme máslo a na něm si osmahneme cibulku dozlatova, zaprášíme moukou, promícháme a přilijeme vodu. Do toho přihodíme kořenovou zeleninu a necelých 10minut povaříme. Pak přidáme brambory, bujon, kmín a doměkka povaříme.
Chvilku před koncem přidáme česnek, majoránku a vejce. Osolíme, opepříme a 5-10minut dovařujeme.
Polévku podáváme s chlebem, ozdobenou petrželkou.