Kari koláč s pórkem recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Kari koláč s pórkem , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 25.05.2015
Kategorie receptu: Chuťovky, Francouzské, Hlavní jídlo, Vegetariánské
Podobné recepty jako tento v sekci: francouzská kuchyně, předkrm, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Kari koláč s pórkem
- těsto 75 ml voda
- 100 g máslo
- provensálské bylinky
- 200 g hladká mouka
- 1 lžička sůl
- náplň 200 ml mléko
- 250 ml smetana na šlehání 40%
- 3 ks vejce
- 4 ks střední pórek
- 1 lžíce kari
- 30 g máslo
- 150 g strouhaný ementál
- sůl a pepř
Postup přípravy receptu Kari koláč s pórkem
Klasická francouzská chuťovka.
V míse si připravíme těsto z másla, mouky a soli. K tomu přidáme provensálské bylinky, vodu a těsto vyhněteme do hladka. Dáme do lednice na hodinu odležet.
Na pánev s rozpuštěným máslem dáváme orestovat nakrájený pórek. Po 15minutách přidáme kari a po promíchání sundáme z plotny.
Odleželé těsto vyválíme do kruhu asi 30cm v průměru a vložíme do koláčové formy vytřené a vysypané moukou. Na těsto pak rovnoměrně rozmístíme pórek s kari a zalijeme smetanovou směsí. Jako poslední vše posypeme nastrouhaným sýrem.
Vkládáme do trouby na 180°C a pečeme po dobu asi tak 40 minut dozlatova.
Hotový koláč (Quiche) můžeme ihned podávat. Můžeme podávat i za studena.