Nakládaný hermelín recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Nakládaný hermelín , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 27.03.2017
Kategorie receptu: Dobroty
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, chuťovka, vegetariánský recept


Potřebné ingredience receptu Nakládaný hermelín
- bylinky (např.tymián nebo bazalka)
- 30 kuliček pepř barevný - celý
- 5 krabiček hermelín
- 3 lístky bobkový list
- sladká paprika - mletá
- 10 stroužků česnek
- 0,75 l olej
- 1 ks kuchyňská cibule
- 15 kuliček nové koření
- 5 ks feferonka
- sůl
Postup přípravy receptu Nakládaný hermelín
Doma naložený hermelín. Chuťovka, dobrota, která přijde vždycky vhod.
Umyjeme a usušíme si sklenici, do které budeme hermelíny dávat.
Oloupeme česnek a prolisujeme. Maličko osolíme a důkladně promícháme. Odložíme stranou.
Na dřevěném prkénku si nakrájíme cibuli (na větší kousky)a feferonky. Rozkrojíme si hermelíny a rozložíme na tác. Vezmeme si sladkou papriku a pěkně si jí hermelíny okořeníme.
Rozetřeme česnekovou směs. Posypeme kousky cibule. Nakonec přijdou feferonky. Obě strany hermelínu dáme k sobě.
Do sklenice nalijeme trochu oleje a vložíme dva hermelíny. Kolem dokola dáme pár pokrájených feferonek a kuchyňskou cibuli. Přihodíme bylinky a koření. A znovu dokola.
Doplníme olej a vložíme hermelíny. Pokračujeme cibulí, feferonkami a opět přihodíme bylinky a koření. Vše musí být zalité olejem.
Než je uskladníme do lednice minimálně na 14 dní (max. na 6 týdnů) lehounce sklenicí zakvedláme. A potom každý den trochu zakvedláme. Servírujeme s pečivem. Ať vám chutná.