Pampeliškový med s citrusy recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Pampeliškový med s citrusy , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 28.07.2015
Kategorie receptu: České, Dobroty, Ovocné, Poleva, Vegetariánské
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, chuťovka, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Pampeliškový med s citrusy
- 400 ks hlavička květů pampelišek
- půlka pomeranč
- 1 ks citron
- 1,25 l voda
- 1 kg cukr
Postup přípravy receptu Pampeliškový med s citrusy
Nejprve si natrháme květy pampelišek, které poté zaléváme vařící vodou. K tomu pak ještě přidáme nakrájený citron a pomeranč. Necháme asi 10 minut povařit a poté ukládáme na 1den do chladu odstát.
Na druhý den si pampelišky scedíme, nejlépe přes bavlněnou utěrku a přidáme cukr. Takto asi 1,5 hodiny povaříme.
Takhle udělaný med pak naléváme do sklenic, zašroubujeme víčka, otočíme vzhůru nohama a takto je necháváme do druhého dne.
Skladujeme v chladu.