Receptuj.cz

Špagety carbonara recept

Rozhodli jste se uvařit si recept Špagety carbonara , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 17.03.2022     Kategorie receptu: Hlavní jídlo, Italské, Špagety, Vepřové maso
Podobné recepty jako tento v sekci: hlavní chod, italská kuchyně, sýr, těstoviny, vepřové maso

Hodnocení receptu: 3/3 hvězdiček Špatné Dobré Výborné

Recept Špagety carbonara

Potřebné ingredience receptu Špagety carbonara

  • 400 g špaget
  • 200 g slaniny
  • 6 žloutků
  • 80 g parmazánu
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy receptu Špagety carbonara

Špagety carbonara zná asi každý a každý na ně snad v dobrém, možná v nejlepším vzpomíná. Recept na špagety carbonara je až směšně jednoduchý a rychlý, a přesto z něj dostanete naprosto úchvatný zážitek, který vás pohladí po duši. Toho všeho docílíte s pouhými čtyřmi surovinami, přičemž recept na špagety carbonara skrývá největší svízel v postupu přípravy. Ta je s přehledem nejdůležitější. Druhá nejdůležitější věc je kvalita a čerstvost surovin. Těstoviny můžete použít jak čerstvé, kdy počítejte na porci s 200–300 gramy, tak se sušenými, kdy počítejte s 100 gramy na porci. Recept na špagety carbonara má další důležitou složku. Tou je slanina. Použít můžete tu obyčejnou kupovanou, ale máte-li náladu, pořiďte si kvalitnější třeba z nějakého italského obchodu s lahůdkami. Žloutek dokáže být pěkná mrcha, a tak si dávejte velký pozor, aby byl krásně vláčný, a hlavně, aby se nesrazil. Špagety carbonara by potom stály za starou belu. Na recept na špagety carbonara používejte výhradně parmazán, případně pecorino. Recept na báječné špagety carbonara najdete právě tady.

--Na 4 porce nalijte do velkého hrnce 4 litry vody. Vodu osolte, přiveďte k varu a uvařte těstoviny podle návodu na obalu.

--Mezitím si nakrájejte slaninu a zhruba 5 minut ji na pánvi restujte dozlatova. Sýr nastrouhejte na struhadle najemno.

--Žloutky oddělte od bílků a smíchejte je s asi ¾ sýra.

--Jakmile vám cinkne čas těstovin, tak je nezcezujte, jak jste zvyklí, ale kleštěmi nebo děrovanou naběračkou je opatrně přendejte do pánve. Voda, která na těstovinách ulpí, krásně pomůže výsledné konzistenci špaget. Vodu od špaget z hrnce zatím nevylévejte.

--Do pánve se slaninou a špagetami, kterou jste měli stále na plotně, a tak zůstává ještě teplá, rozlijte žloutky se sýrem a všechno pořádně promíchejte. Před podáváním opepřete.

Podobné recepty jako je Špagety carbonara

Speciální selekce receptů od našich kuchařů, s našimi výběry uvaříte top recept dle vaší chuti.