Velikonoční nádivka recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Velikonoční nádivka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 02.04.2017
Kategorie receptu: Velikonoce
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, chuťovka
Potřebné ingredience receptu Velikonoční nádivka
- petrželka
- 100 g slanina
- 4 ks pečivo - rohlíky
- muškátový květ
- 2 polévkové lžíce máslo
- 100 g slanina
- strouhanka (na zahuštění)
- černý pepř - mletý
- 1 hrst kopřiva - mladé listy
- 4 ks vajíčka
- 500 g uzené maso
- 0,5 l polotučné mléko
- sůl
- nové koření
Postup přípravy receptu Velikonoční nádivka
Blížící se velikonoce v nás evokují připravit si něco dobrého, jarního, velikonočního. Třeba velikonoční nádivku.
Oběhněte si zahrádku a natrhejte si mladé lístky kopřiv a petrželku. Na prkénku si petrželku nakrájejte a odložte stranou. Mezi tím si dejte uvařit uzené maso.
Na prkénku si nakrájejte na malé kousky rohlíky a hotové uzené maso.
Do mísy si vyklepněte vajíčka, přilijte mléko a šlehejte. Přisypte rohlíky, maso a petrželku.
Přihoďte spařené, nakrájené mladé kopřivy. Okořeňte. Předehřejte si troubu.
Vyndejte si vhodnou nádobu a potřete tukem (máslo). Obložte slaninou a nandejte nádivku.
Uhlaďte a pečte přibližně 40 minut.
Rozkrájejte a můžete servírovat. Dobrou chuť.