Baklava recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Baklava , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 04.12.2016
Kategorie receptu: Dezerty, Řecké
Podobné recepty jako tento v sekci:
Potřebné ingredience receptu Baklava
- 5 šálků mandlí
- 4 hrnky cukru
- strouhanka
- 1 lžíce mleté skořice
- phyllo těsto
- citronová šťáva
- sůl
- máslo
Postup přípravy receptu Baklava
Pro přípravu Baklavy budeme potřebovat phyllo těsto. Je zde vstvené mletými ořechy a prolévané sladkým sirupem. Vůně baklavy vám způsobí omamný pocit vzrušení. A i přesto, že má Baklava své kořeny až v 11.století, dodnes je nejoblíbenějším dezertem všech Řeků.
Mandle, cukr a dvě lžíce strouhanky spojíme v jednu směs. Přidáme skořici a citronovou šťávu. Phyllo rozprostřeme na pekáč a potřeme změklým máslem. Posypeme vrstvou cukrové směsi a opět přiklopíme plátem těsta. Pečeme cca 35 minut na 280 stupňů.