Italská polévka z rajčat recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Italská polévka z rajčat , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 17.12.2014
Kategorie receptu: Italské, Polévky, Vegetariánské, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: italská kuchyně, polévka, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Italská polévka z rajčat
- olivový olej
- 1 konzerva rajčatový protlak
- 0,5 kostky zeleninový bujón
- 1 balíček mozzarella
- 1 - 2 stroužků česnek
- 1 konzerva sterilovaná rajčata
- čerstvá bazalka
- 3 špetky oregano
- cukr
- mletý černý pepř
Postup přípravy receptu Italská polévka z rajčat
Nejprve si prolisujeme česnek a ten pak na pánvi s olivovým olejem zlehka a krátce orestujeme, aby nám nezhořkl. Když máme hotovo, česnek z oleje vyjmeme.
Nakrájíme si připravená vyždímaná rajčata a společně s jejich šťávou je dáme na připravený olivový olej. Restujeme společně se svazkem nakrájené čerstvé bazalky, kterou můžeme nahradit i tou sušenou. Takto děláme asi 15minut.
K tomu přidáme rajčatový protlak, bujon, oregano, podle chuti cukr a opepříme, osolíme. Podle potřeby si dolijeme vodou. Takto necháme chvíli provařit.
Polévka by měla být hustější. Podáváme s nakrájenou mozzarellou a opečenou bagetkou ozdobenou lístkem bazalky.